Informatie Bijles:

Op alle basisscholen wordt in groep 7 en 8 Engels aangeboden. Toch komt het regelmatig voor dat er niet voldoende aansluiting is met de brugklas. Het kind kan dan tegen het probleem aanlopen dat er teveel van hem/haar wordt verwacht. Soms kun je als ouder dan voldoende hulp bieden, maar als dat niet lukt kun je voor die extra hulp terecht bij 'English, my cup of tea'. Afhankelijk van de leerbehoefte van het kind gaan we samen aan de slag. Ik geef tips voor het leren van woordjes, begeleid het kind met het maken van het huiswerk, doe een stukje pre-teaching (alvast kijken naar en uitleg geven over wat er gaat komen) en oefen mondelinge vaardigheden. Er wordt gebruik gemaakt van de schoolboeken van het kind. Waar nodig zorg ik voor extra werkbladen om dat wat het kind erg moeilijk vindt extra te kunnen oefenen. Door de extra hulp, waarbij ik kijk naar wat het kind al kan en wat er van hem wordt verwacht, worden hiaten gevuld.

Samen kijken we hoe lang deze begeleiding nodig is. Deze begeleiding kan individueel, maar ook samen met een klasgenoot die met dezelfde problemen kampt.

Lesmateriaal; We werken met de eigen schoolboeken, waar nodig aangevuld met extra werkbladen.

Lestijden en kosten; De lestijd is in overleg. Het lesgeld bedraagt 15 Euro per uur. Eventueel extra werkbladen zijn bij de prijs inbegrepen.