Informatie Engels voor volwassenen:

Kijkt u graag naar de BBC en zou u daar meer van willen begrijpen? Gaat u regelmatig op vakantie en wilt u zich in het Engels verstaanbaar kunnen maken? Bent u groepsleerkracht bovenbouw en wilt u beter voorbereid voor de kinderen staan? Vindt u het gewoon leuk om de taal te leren? Bij 'English, my cup of tea' bent u op het juiste adres om u de Engelse taal eigen te maken.

Ik maak gebruik van de methode 'Face2Face' uitgegeven door Cambridge University Press. Een methode waarbij u de taal leert lezen en schrijven, maar waar ook luistervaardigheid en spreekvaardigheid veel aan bod komen.

Het eerste jaar eindigt u op A1 niveau. Beschrijving van niveau A1; Kan vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen, gericht op concrete behoeften, begrijpen en gebruiken. Kan zichzelf aan anderen voorstellen en kan vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens zoals waar hij/zij woont, mensen die hij/zij kent en dingen die hij/zij bezit. Kan op een simpele wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is om te helpen.

Het tweede jaar eindigt u op A2 niveau.. Beschrijving van niveau A2 (eindniveau VMBO); Kan zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk). Kan communiceren in simpele en alledaagse taken die in eenvoudige bewoordingen aspecten van de eigen achtergrond, de onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven.

Na deze twee cursussen bent u volleerd Basisgebruiker van de Engelse taal. Indien gewenst kan ik bemiddelen bij deelname aan het Cambridge examen, waarmee u kunt aantonen dat u Engels op A2 niveau beheerst.

Lestijden en kosten; De lestijd wordt bepaald in overleg met mij en medecursisten. Dat kan in de ochtend of de avond zijn. Een cursus start bij minimale deelname van 3 cursisten. Het lesgeld bedraagt 10 Euro per uur en wordt voor de hele maand contant vooruit betaald op de 1e les van die maand. Tijdens schoolvakanties zijn er geen lesactiviteiten. Bij het lesgeld is drinken inbegrepen, ook het lenen van leesboeken om uw Engels nog sneller te ontwikkelen. De aanschaf van het lesboek en het werkboek zijn voor eigen rekening en bedraagt per cursus ongeveer 50 Euro.